Obično -Float- staklo

... je staklo koje se proizvodi pomoću float tehnologije. Sastoji se od kontinuiranog staklenog ribona na površini od otopljenog metala. Visoke je kvalitete, prozirno, ravnih, paralelnih površina, prirodnog izgleda i bez ikakvih deformacija. Boje običnog stakla su: bezbojno, bronca, zeleno, sivo, azur, tamno plavo. Obično staklo u boji neki još zovu "Parsol". Upotrebljava se za ostakljivanje prozora, vrata, zimskih vrtova, fasada/pročelja zgrada. U IZO izvedbi 4+16+4 mm dobija se koeficijent termičke provodljivosti kW=2.5 W/m2K


IZO staklo

...
(dvostruko, trostruko staklo) se sastoji iz dvije ili više staklenih površina, između kojih se nalazi zračni sloj.Ova stakla se razlikuju po debljini (od 20mm do 40mm ), npr. 4+12+ 6 mm znači da je vanjska staklena ploha debljine 4mm, zračni prostor 12mm, a unutarnje staklo 6mm. Također se razlkuju i po vrsti stakla, kao i obradi. Vanjsko staklo može biti kaljeno, a unutarnje obično. IZO stakla se najčešće upotrebljavaju za prozore i vrata privatnih kuća i objekata, vila, poslovnih prostora, izloga trgovina, unutarnjih stijena, škola, bolnica, bazena, zimskih vrtova, itd. Ljudi često imaju pogrešno mišljenje da je IZO staklu "vakum" staklo. To nije točno, jer kad bi vakum pumpom izvukli zrak, dobili bi djelomočno konkavna stakla.


Low E Staklo

Low-e zaštita (niska emisija) postoji u dvije verzije; Pirolitička zaštita (hard-coating) gdje se za vrijeme procesa proizvodnje na površinu float-stakla nanosi tanki sloj metal-oksida, i Zaštita postupkom katodnih zraka (sputtering/soft-coating), gdje se naknadno, nakon procesa proizvodnje, nanosi se više slojeva metal-oksida u visokovakuumiranom postrojenju.
Oba postupka propuštaju kratkovalno zračenje i reflektiraju dugovalno infracrveno zračenje. U-vrijednosti jednostavne staklene ploče postupkom low-e zaštite smanjuju se za 50%. Low E Staklo se koristi kako za toplinsku, tako i za zaštitu stakla od sunčeva zračenja. Staklene ploče koje su tretirane hard-coating postupkom (Online-postupak) imaju površinu postojanu na ogrebotine. One se mogu obraditi i termički, a da se pri tome ne uništava vatrootporni sloj. Zaštitni slojevi nastali postupkom katodnih zraka (Offline-postupak) se nasuprot tome moraju u najkraćem vremenu preraditi u izolacijske ili višeslojne staklene ploče, kako bi se zaštita sačuvala od djelovanja atmosferilija. Približni neutralni zaštitni premazi variraju u pogledu boje već prema proizvodu između zelenkaste, plavičaste i sivkaste. Kod proizvodnje IZO stakla metalni premaz se nalazi u "unutrašnjoj" strani IZO stakla.


 

kontakt


ZASTUPSTVA

PARTNERI
 
   
BESPLATNA IZMJERA

PRIJAVITE SE ZA BESPLATNU
IZMJERU

Prijava >>>
PRATITE NAS
 

© Toscana cms | Web dizajn  www.ringeis.hr